Luontaishoitola Valoisa
Hyvinvointia Sinulle - Luonnollisesti

Vyöhyketerapia eli refleksologia

Refleksologia nimitystä käytetään koko kehon vyöhyketerapiasta. Kyseessä on ikivanha hoitomuoto, jolla voidaan hoitaa kehon erilaisia häiriöitä ja sairauksia. Hoitoa käytetään kehon omien parantavien voimavarojen elvyttämiseen. Hoidossa käsitellään koko kehoa, eikä yksin jalkateriä. Näin hoito suuntautuu tehokkaasti juuri kyseiseen ongelmaan tai vaivaan. Ihmisellä on useita heijastejärjestelmiä; jaloissa, käsissä, korvissa ja kasvoissa kuin päässäkin. Hoito on käsin suoritettavaa hoitoa, jossa sormin tai vyöhykepuikolla stimuloidaan keholla olevia heijasteita.

Hoito sopii erinomaisesti:

 • erilaisiin jännitystiloihin
 • aineenvaihduntaongelmiin
 • tuki- ja liikuntaelinvaivoihin
 • hormonaalisiin ongelmiin
 • kipu- ja särkytiloihin
 • lapsettomuuteen
 • tiettyihin verenpaineongelmiin
 • migreeniin
 • paniikkihäiriöön
 • stressiin
 • unettomuuteen
 • koliikkiin

Hoidon vaikutuksia ovat mm. kehon toimintojen kuten verenkierron ja aineenvaihdunnan aktivoituminen, vastustuskyvyn kohoaminen, kuona-aineiden poistuminen sekä kipu- ja särkytilojen lieventyminen.

Hoito sopii vauvasta vaariin. 

Koko kehon vyöhyketerapia on oivallinen hoito terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Parhaan tuloksen saa ottamalla 5-10 hoitokertaa. Hoitokertojen todellinen määrä ja tiheys kuitenkin vaihtelevat ongelman mukaan.


Metamorfinen hoito

Metamorfinen hoito, josta aiemmin on käytetty nimitystä sikiörefleksologia, on hoitomuoto, jossa kevyellä kosketuksella käsitellään jaloissa, käsissä ja päässä olevia selän heijasteita sikiöaikaisten lukkiutumien vapauttamiseksi.
Selkäranka on kehon tuki ja elämän varasto, se säilyttää kaikki muistot myös syntymää edeltävältä ajalta. Selkärangan heijasteita koskettamalla mieli rentoutuu ja keho muuttuu elinvoimaisemmaksi. Elämä itse on suuri parantaja. Metamorfisessa hoidossa autetaan tätä paranemisprosessia, koska ihminen on vuosien saatossa menettänyt intuitiivisen kykynsä parantaa itse itsensä.
Paraneminen voi tapahtua fyysisellä, emotionaalisella, mentaalisella ja henkisellä tasolla. Metamorfisessa hoidossa käsittelijä on katalysaattorin asemassa, ihminen itse hoitaa itseänsä oman elämänvoimansa avulla, joka käsittelyssä voimistuu niin, että henkilö voi tehdä oikeat ratkaisut oikeaan aikaan elämänsä suhteen ja löytää tasapainon kautta stressittömän elämän.

Metamorfista hoitoa voidaan antaa kaikille, vauvoista vaariin ja myös odottaville äideille.

Löydä Valo Sydämestäsi -intuitiivinen energiahoito (myös rumpuhoitona)

Intuitiivisessa energiahoidossa välitän rakkaudellista elämän energiaa Sinun korkeimmaksi parhaaksesi. Hoito auttaa sinua tutustumaan itseesi paremmin ja löytämään henkiset voimavarasi arkeasi helpottamaan. Opit rakastamaan itseäsi juuri sellaisena kuin olet.

Tätä hoitomuotoa ei voi sanoin kuvata, sillä se täytyy itse kokea.

Rumpuhoitona tämä on muuten sama, mutta hoitovälineenä käytän itsetehtyä rumpuani. Sen maadoittava, tasainen sydämenlyöntiä muistuttava rytmi auttaa rentoutumaan ja pääsemään sydämesi äärelle.

Löydä Valo Sydämestäsi -kaukohoito ja kirjallinen tulkinta

Välitän kaukohoidossa niin ikään rakkaudellista elämän energiaa Sinun korkeimmaksi parhaaksesi. Kirjallisen tulkinnan teen hoidon aikana esiin nousseiden asioiden pohjalta, joskus saatan käyttää apuna myös tarot- tai enkelikortteja (n. A4) Tosin jos haluat laajemman tulkinnan, siitä voidaan sopia erikseen. Helpoiten tilaat kaukohoidon tulkinnalla sähköpostilla


Koliikkiterapia / vauvahieronta

Vauvahieronta on tapa läheisellä, hellivällä koskettelulla seurustella lapsen kanssa. Vauvahieronta antaa hauskan, hellän, turvallisen ja luonnollisen mahdollisuuden rentoutua yhdessä. Hieronnalla voi olla myös hoitavia vaikutuksia - sillä voidaan lievittää koliikkikipuja, estää korvatulehduskierrettä, edistää ruuansulatusta jne. Hieronta voi olla myös avuksi yhteyden saavuttamiseksi lapseen, jos vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuutta seurustella vastasyntyneen kanssa. Vauvahieronta tarjoaa myös isälle mahdollisuuden päästä lastansa lähelle.

Päivittäisestä hieronnasta voi muodostua hiljaisuuden ja keskittymisen hetki, joka on yhtä hoitava niin lapselle kuin vanhemmalle.

Milloin on hyvä aloittaa?
Hieronnan voi aloittaa lapsen ollessa minkä ikäinen tahansa, koskaan ei ole liian aikaista tai liian myöhäistä. Mutta jos lapsi saa hierontaa heti syntymänsä jälkeen säännöllisesti, hänen sopeutumisensa ulkomaailmaan varmasti on helpompaa ja hän myös tottuu hierontaan. Hieronnasta tulee osa päivärytmiä, kuten ruokailusta, kylpemisestä jne.

Koko hieronta kestää noin 30 min. Käsittelytavat ja ajat voivat toki vaihdella päivittäin huomioiden vauvan mielialan ja viihtyvyyden. Vauvahieronta ei koskaan saa olla pakonomaista. Hieronnan tulee perustua haluun ja vapaaehtoisuuteen, sen on oltava ihanaa, hauskaa ja nautinnollista yhdessäoloa, sekä hierottavalle että hierojalle.
Vauvahieronta sopii kaikenikäisille lapsille, heti syntymästä leikki-ikäisiin. Hieronnalla parannetaan lapsen hermoston kasvua, immuniteettiä sekä ruuansulatusta.

FaceLift -luonnollinen kasvojenkohotus

AJARA - Mukha Abhyanga- FaceLift, kohottava kasvo- ja päähieronta.

Tule kokemaan ihana tunnin kasvohieronta! Luonnollisessa Face Lift kasvo- ja päähieronnassa hartiat, decoltee ja kasvot käsitellään korkealaatuisella luomuöljyllä energiaspisteitä hoitaen sekä kohottavin, rentouttavin ja uudistavin hierontaliikkein. Niska sekä pää hierontaan ilman öljyä napakoin liikkein. Hieronta lämmittää lihaksia, lisää nestekiertoa sekä tekee lihaksista ja ihosta kimmoisan, kasvojen väri tasaantuu ja kirkastuu.? Hoito on todella rentouttava, kasvojen lihaksia elvyttävä ja koko kehoa energisoiva.

Hoidon alkuun kuuluu kevyt puhdistus ennen hierontaa.Marja Entrich - Vihreä Linja kasvohoito


Käytämme kasvohoidoissa korkealaatuista kotimaista Marja Entrich luonnonkosmetiikkaa

Kasvohoitoon kuuluu puhdistus, kuorinta, hieronta, kasvonaamio, kasvovesi sekä päivävoide.

Mikä tekee tästä kasvohoidosta sen, että sitä kannattaa tulla kokeilemaan? Hieronnan osuus on taivaallinen. Lempeä, lämmin ja rentouttava kosketus kasvoilla. Luontaishoitolana meillä ei ole mitään sähköisiä  saati satuttavia vempaimia käytössä, luotamme kosketuksen voimaan. Tämä on kasvohoito, joka pitää vain kokea.

KI-energiahieronta (koko kehon intialainen energiahieronta) Hemmotteluhierontana ihan paras!

Koko kehon intialainen energiahieronta on taivaallinen kokemus; hienovaraiset aromaattiset tuoksut, rauhoittava musiikki, hellästi keinuttavat ja sivelevät hierontaliikkeet vaivuttavat asiakkaan syvään rentoutukseen. Hoidon jälkeen on energinen ja seestynyt olo - koko keho ja mieli on rentoutunut.

Hoidossa hierotaan rytmisin sivelytekniikoin jalat, selkä, kädet, rinnan ja vatsan alue sekä lopuksi kasvot ja pää. Hoidon aikana tasapainotetaan chakroja ja marmapisteitä (=nadeilla olevat energiapisteet vrt. akupisteet /kiinalainen lääketiede).

Ki-energiahieronta voi auttaa

 • syvään rentoutumiseen
 • ihon ja lihaskudoksen kimmoisuuteen
 • unettomuuteen ja päänsärkyihin
 • verenkierron paranemiseen
 • kuona-aineiden poistumiseen
 • niska- ja hartiajännityksiin
 • ruuansulatukseen ja ravinnon imeytymiseen
 • hermoston toimintaan
 • lihaskudoksen uudistumiseen ja  rasvakudoksen hajoamiseen

Hoito kestää 90 min. ja sopii lähes kaikille. Hoitoa voi ottaa yksittäin tai useamman kerran sarjoina. Aivan ihana lahjakorttihoito!